10 Ciri-Ciri Lelaki Dayus. Baca Dan Fahami

Posted by: Tags:

Disini dikongsikan 10 ciri-ciri lelaki dayus.

#1 Membiarkan kecantikan aurat dan bentuk badan isterinya dinikmati oleh lelaki lain sepanjang waktu pejabat (jika bekerja) atau di luar rumah.

#2 Membiarkan isterinya balik lewat dari kerja yang tidak diketahui bersama dengan lelaki apa dan siapa, serta apa yang dibuatnya di pejabat dan siapa yang menghantar.

#3 Membiarkan aurat isterinya dan anak perempuan dewasanya terlihat (terselak kain) semasa menaiki motor atau apa jua kenderaan sepanjang yang menjadikan aurat terlihat.

#4 Membiarkan anak perempuannya ber’dating’ dengan tunangnya atau sobat lelaki bukan mahramnya.

#5 Membiarkan anak perempuan berdua-duaan dengan pasangannya di rumah kononnya ibu bapa ‘spoting’ yang memahami.

#6 Menyuruh, mengarahkan dan berbangga dengan anak perempuan dan isteri memakai pakaian yang seksi di luar rumah.

#7 Membiarkan anak perempuannya memasuki sekolah tinggi fantasia, mentor, gang starz dan lain-lain yang sepertinya sehingga mempamerkan kecantikan auratnya kepada jutaan insan bukan mahram.

#8 Membiarkan isterinya atau anaknya menjadi pelakon dan berpelukan dengan lelaki lain, kononnya atas dasar seni dan lakonan semata-mata. Adakah semasa berlakon nafsu seorang lelaki di hilangkan? Tidak sekali-sekali.

#9 Membiarkan isteri kerja dan keluar rumah tanpa menutup aurat dengan sempurna.

#10 Membiarkan isteri disentuh anggota tubuhnya oleh lelaki lain tanpa alasannya ialah yang diiktiraf oleh Islam ibarat bersalaman dgn bukan mahram.

Subscribe

Thanks for read our article for update information please subscriber our newslatter below

No Responses

Comments are closed.