SEKIRANYA ANDA MENGENALI LELAKI YANG MEMPUNYAI CIRI-CIRI INI, JADIKAN DIA AYAH PADA ANAK-ANAK ANDA.

Posted by: Tags:

Assalamulaikum uolsss, kali KKR nak share tips untuk mengenali lelaki yang baik.. Maklum la, skrng kne hati2, ramai yang hidung belang, hehe..

Ciri-ciri untuk mengenali sama ada lelaki itu baik atau sebaliknya..

Lelaki yang baik yaitu lelaki yang patuh pada agamanya. mereka tinggalkan kewajiban dan meninggalakn larangan yang telah di tetapkan dalam agama.

Kalau seorang lelaki yg baik beliau akan cuba berusaha untuk membantu kita dlm keadaaan apa sekalipun, walhal mereka sendiri tidak bisa untuk membantu. Mereka akan cuba berusaha utk menenangkan kita, seseorang itu akan cuba buat kita rasa selamat atau sebagainya. Senang dongeng lelaki yg baik tak akan pentingkan diri sendiri.

Mereka tidak kisah utk menasihati & juga menyatakan pandangan mereka mengenai diri kita. Segala kebaikan atau keburukan akan dibincangkan. Lelaki yg baik juga akan mengakui kesalahan yg telah dilakukan oleh mereka, cuba menyelesaikan dilema itu dan juga berusaha tidak akan mengulanginya. Ini akan dapat mewujudkan situasi dimana pasangan kita bebas untuk menyuarakan pandangan atau pendapat masing2.

Mereka akan tetap menghormati kita walaupun pada situasi tengah mengalami krisis dan lelaki yang baik juga tidak akan merendahkan martabat kita sebagai wanita walau apa pun sekalipun.
Lelaki yg baik sesungguhnya tahu macam mana untuk melakarkan senyuman pada wajah kita jikalau dalam keadaan sedih, risau atau sebagainya.

Lelaki yg baik tidak sombong & juga merendah diri. Selain dari tu, lelaki yang baik juga tidak akan memandang rendah pada kemampuan diri kita. Malah lelaki yang baik juga akan memberi sokongan apa kita buat dan mereka yakin yang kita boleh berjaya.

Lelaki yg baik akan berusaha untuk memperbetulkan kesilapan yang kita buat & mereka akan mendapatkan kita seadanya.

Lelaki yang baik tahu kekurangan yang ada pada mereka dan sentiasa menghulurkan perlindungan sekiranya kita memerlukan bantuan.

Lelaki yang baik tidak akan melupakan kita sekiranya mereka berjaya di atas sokongan dan pertolongan kita sebelum ini.

Sekiranya uolsss ada berkawan dengan lelaki yang berciri sebegini, hargailah mereka.

Subscribe

Thanks for read our article for update information please subscriber our newslatter below

No Responses

Comments are closed.